Напрямок
авіаквитки онлайн київ

З «Борисполя» до Харкова відправлений інаугураційний рейс авіакомпанії «Авіалінії Харкова»

6 червня 2013

6 червня Міжнародний аеропорт «Бориспіль» відправив перший офіційний рейс авіакомпанії «Авіалінії Харкова». Рейс за маршрутом Київ-Харків відбувся на повітряному судні В737-800NG з компонуванням 189 крісел. Сьогодні ж авіакомпанія здійснить перший пасажирський рейс за маршрутом «Харків-Анталія (Туреччина)».

На прес-брифінгу, який відбувся перед відправленням рейсу, Директор з виробництва аеропорту «Бориспіль» Олександр Черепанов зазначив: «Ми щиро раді, що в нашому аеропорту почав виконувати польоти ще один вітчизняний перевізник. Зі свого боку, ми покладаємо великі надії на активний розвиток авіакомпанії «Авіалінії Харкова», яка зможе запропонувати нашим пасажирам ще більше можливостей на популярних туристичних напрямках. Упевнений, що пасажири авіакомпанії зможуть по достоїнству оцінити рівень сервісу як на борту літака, так і в нашому аеропорту. Повний пакет хендлінгових послуг авіакомпанії надають служби аеропорту «Бориспіль».

Згідно з інформацією авіакомпанії, у програмі польотів літнього сезону 2013 року авіаперевізник буде виконувати 32 рейси на тиждень з трьох міст — Києва, Харкова, Донецька. У першу чергу, авіакомпанія освоїть такі напрямки, як Іракліон (Греція), Монастир (Туніс), Анталія (Туреччина), Шарм-ель-Шейх і Хургада (обидва — Єгипет). Також заплановані для освоєння перельоти на Гоа (Індія) і в Бангкок (Таїланд). На початковому етапі всі авіаперевезення на заявлених курортних напрямках (існуючих і запланованих до освоєння в перспективі) здійснюватимуться у співпраці з туристичним оператором. Надалі розглядається питання організації регулярних пасажирських авіаперевезень.

Державне підприємство «Міжнародний аеропорт «Бориспіль» є найбільшим аеропотом України. На сьогодні «Бориспіль» утримує позиції лідера на авіаційному ринку країни, забезпечуючи 65% пасажирських авіаперевезень України. За результатами 2012 року аеропорт обслужив 8,5 млн пасажирів. З аеропорту «Бориспіль» понад 50 авіакомпаній здійснюють регулярне сполучення на понад 100 маршрутах по всьому світові.

Технічні можливості аеропорту дозволяють приймати та відправляти повітряні судна цілодобово протягом року — у тому числі в умовах обмеженої видимості та при складних погодних умовах. Аеропорт «Бориспіль» є базовим для авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України».

Авіакомпанія «Авіалінії Харкова» влітку 2012 року увійшла до складу групи DCH. Парк повітряних суден «Авіаліній Харкова» на сьогодні представлений одним літаком B767-300ER і двома літаками В737-800NG. У перспективі кількість літаків буде збільшуватися відповідно до затвердженого графіку розвитку мережі маршрутів.