Напрямок
авіаквитки онлайн київ

Визначено ТОП-10 напрямків з аеропорту «Бориспіль» за обсягами пасажиропотоку

3 лютого 2014

У 2013 році 10-ку найбільш затребуваних напрямків з аеропорту «Бориспіль» очолила лінія Київ — Москва. Між «Борисполем» та двома аеропортами Москви, «Шереметьєво» і «Домодєдово», минулого року було перевезено близько 900 тис. пасажирів. Напрямок відрізняється значною конкуренцією: тільки з «Борисполя» польоти в Москву виконують три великих авіакомпанії: українська «Міжнародні авіалінії України» й дві російські — «Аерофлот» і S7.

Серед регулярних маршрутів із «Борисполя» другу та третю позиції за обсягами авіаперевезень у 2013 році займають Тель-Авів (близько 380 тис. пасажирів) і Амстердам (305 тис. пас.).

У 10-ку ТОП-напрямків з найбільшого українського аеропорту також увійшли Франкфурт, Париж, Стамбул, Дубаї, Лондон і два чартерних маршрути — в Анталію та Шарм-ель-Шейх.

З ліній регулярної експлуатації, що увійшли до ТОП-10, найбільший приріст пасажиропотоків у порівнянні з 2012 роком продемонстрували Київ — Дубай (+19,7%), Київ — Амстердам (+19,5%), Київ — Париж (+16,6 %) і Київ — Франкфурт (+10%). Також значне зростання пасажирського трафіку ( +19,4%) зафіксовано на чартерному напрямку Київ — Анталія.

Довідка:
Державне підприємство «Міжнародний аеропорт «Бориспіль» — найбільший аеропорт України, який обслуговує понад 50% пасажирських авіаперевезень країни. «Бориспіль» є членом Міжнародної асоціації повітряного транспорту (International Air Transport Association, IATA).
Регулярне сполучення зі столичним аеропортом здійснюють більш як 50 авіакомпаній, що експлуатують понад 100 маршрутів по всьому світі. «Бориспіль» — єдиний український аеропорт, в якому обслуговуються далекомагістральні рейси.